teknolojiuzmani
FD Üye

Milli Yemeğimiz Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kuru fasulye
- 400 gram dana kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (etimizi ayrıca önceden kavurmak için)
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağına yakın domates sosu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağına yakın su
Milli Yemeğimiz Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyemizi akşamdan derin bir kapta ıslatıyoruz.
- Etlerimizi de önceden sıvı yağımızla birlikte kavurup pişirip kenara alıyoruz.
- Derin bir tencerede sıvı yağımızla birlikte incecik doğranmış kuru soğanımızı kavurup ,domates sosumuzu ,salçalarımızı ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Etlerimizi ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz .
- Yumuşayan fasulyelerimizide ilave edip biraz karıştırdıktan sonra suyumuzuda ekleyip orta ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.
- Durdukça güzelleşen fasulyemizi pirinç pilavı ve yanına turşu ile servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.