Ulusal Eğitim'de kadının adı yok Milli Eğitim Bakanlığı’na ast bayan idareci sayısını açıklayan Bakan Hüseyin Çelik, eğitim yönetiminde kadının yerinin olmadığını gözler önüne serdi 922 İlçe Ulusal Eğitim Müdüründen sadece 5'i bayan Ulusal Eğitim Bakanı Çelik’in CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin soru önergesine verdiği cevap, eğitimde bayan yöneticiye yer olmadığını gösterdi 81 İl Ulusal Eğitim Müdürü aralarında hiç bayan idareci olmadığını ortaya çıkarken 922 ilçe milli eğitim müdüründen ise sadece 5'inin kadın olduğu açıklandı Bakanlık'taki müsteşar yardımcılarının da tamamı erkek Bakanlığı alt 16 Genel Müdürlük arasına da yalnızca Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü bayan EĞİTİM ERKEK YÖNETİCİYE EMANET Bakanlığa yan Genel Müdür Yardımcıları aralarında da koşul ayrı değil 40 Genel Müdür Yardımcısı'ndan sadece 3'ü bayan Bağımlı 77 Daire Başkanı arasında ise bayan daire başkanı sayısı 8 Bakanlığa bağlı 422 Şube Müdürü’nün 354’ü erkek, 69’i ise kadın yöneticilerden oluşuyor Ulusal Eğitim Bakanı Çelik hem, 644 bin 160 kadrolu öğretmen arasında 338 bin 727 erkek öğretmen, 305 bin 433 bayan öğretmen bulunduğunu bildirdi AKP'NİN ÖZGÜRLÜKTEN ANLADIĞI TÜRBAN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR Önergenin sahibi CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, laf konusu tablonun AKP’nin kadın hakları konusundaki samimiyetsiz tutumunuaçık açık ortaya koyduğunu savundu İnce, AKP, türban konusunda iddiaya göre kadının örtünme özgürlüğünü savunurken kadını yönetici yapmaktan bilhassa kaçınmaktadır Çünkü sayın Başbakan’ın da üç çocuk önerisi ile ortaya çıkması, onların bir kadına çocuk doğuracak, konut işi yapacak ve istismar edilecek birisi gibi baktıklarını ortaya koşmaktadır AKP’nin bayan haklarından ve bayan özgürlüğünden anladığı sadece türban hakkı ve özgürlüğündür diye konuştu