Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Milföylü Talaş Böreği

Milföylü Talaş Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Milföylü Talaş Böreği
Milföylü Talaş Böreği Tarifi
Resimli Milföylü Talaş Böreği

içindekiler
15 adet milföy hamuru
750 gr kuzu kuşbaşı et
250 gr haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 dere kaşığı tuz
1 dere bardağı doğranmış dereotu
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
hazırlanışı
Etleri yıkayıp tencereye koyun (eğer et fazla yağlı ise yağlarını temizleyin)
Etler bıraktığı suyu çekene kadar arada bir karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin
Tencereye tuzlu, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin
Havuçların kabuklarını kazıyın Bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın Bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 23 dakika kavurun
Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin
Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır)
Hamurların ortasına bir yemek yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin *
 
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt