iltasyazilim
FD Üye
Milföylü Talaş Böreği
Milföylü Talaş Böreği Tarifi
Resimli Milföylü Talaş Böreği
içindekiler
15 adet milföy hamuru
750 gr kuzu kuşbaşı et
250 gr haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 dere kaşığı tuz
1 dere bardağı doğranmış dereotu
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
hazırlanışı
Etleri yıkayıp tencereye koyun (eğer et fazla yağlı ise yağlarını temizleyin)
Etler bıraktığı suyu çekene kadar arada bir karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin
Tencereye tuzlu, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin
Havuçların kabuklarını kazıyın Bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın Bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 23 dakika kavurun
Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin
Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır)
Hamurların ortasına bir yemek yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin *
Milföylü Talaş Böreği Tarifi
Resimli Milföylü Talaş Böreği
içindekiler
15 adet milföy hamuru
750 gr kuzu kuşbaşı et
250 gr haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 dere kaşığı tuz
1 dere bardağı doğranmış dereotu
1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
hazırlanışı
Etleri yıkayıp tencereye koyun (eğer et fazla yağlı ise yağlarını temizleyin)
Etler bıraktığı suyu çekene kadar arada bir karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin
Tencereye tuzlu, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin
Havuçların kabuklarını kazıyın Bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın Bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 23 dakika kavurun
Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin
Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır)
Hamurların ortasına bir yemek yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin *