Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Milföylü Pratik Börek

Milföylü Pratik Börek
0
32

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
milfoylu-pratik-borek.jpg

Milföylü Pratik Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet milföy hamuru (Ben 1 hamuru ikiye keserek 2 kare dilim elde ettim. toplamda 6 adet böreğim oldu.)
  • Dilimlenmiş salam (3 dilim)
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı beyaz beynir
  • 4-5 kol maydanoz yaprağı
Üzeri için;
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

Milföylü Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel yapacağımız kadar milföy hamurunu çözdürmek için buzluktan çıkaralım.
  2. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Yağlı kağıdı tepsiye yerleştirelim.
  3. Peyniri bir kaseye alalım. Üzerine yıkayıp süzdüğümüz maydanoz yapraklarını ekleyelim. Ben maydanozu makasla kesiyorum, daha süratli oluyor. Bir çatal yardımıyla peynir ve maydanozu karıştıralım. Kenara alalım.
  4. Biberleri küçük modüllere keselim. Ayrıntıları fotoğraflarda bulabilirsiniz. Üzerine kesilmiş salam dilimlerini ekleyelim. Bir tutam tuz atarak biraz karıştıralım.
  5. Milföy hamurunu ikiye keselim. Kare dilimleri fırın tepsisine yerleştirelim.
  6. Hamurların yarısına biberli içten, öteki yarısına peynirli içten koyalım. Yarıya katlayalım.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
  8. Tepsiyi ısınmış fırına yerleştirelim. Tepsiyi fırına koyunca dereceyi 170’e getirelim. Bu formda 20-25 dk pişecek. Fırın özellikleri şahıstan şahsa değişebilir.
  9. Üzeri yeterlice kızarıp, katları gereğince açıldıysa pişmiş demektir. Afiyet olsun????.
Milföylü Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt