Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Milföylü Perde Pilav

Milföylü Perde Pilav

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
milfoylu-perde-pilav.jpg

Milföylü Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy (20 adet perde pilav çıkacaktır)
İçi için;
  • 3 bardak pirinç
  • 4 -5 su bardağı tavuk suyu( haşladığımız tavuk suyunu kullanacağız)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı beş türlü baharat (isteğe bağlı kullanmayabilirsiniz)
  • 1 parça tavuk göğsü
  • Yarım su bardağına yakın kuş üzümü
  • 1 su bardağına yakın badem
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram margarin
Eti kızartmak için ;
  • 50 gram margarin
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Milföylü Perde Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle eti yıkayıp üzerine su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edip ocağa alıyoruz.
  2. Daha sonra pirinçleri iyice yıkayıp sıcak suda bir kapta beklemeye bırakıyoruz.
  3. Bademlerin üzerine su ekleyip ocağa 5 dakika kaynaması için alıyoruz. ( kabuğu daha rahat soyulsun diye).
  4. Kuş üzümlerini 15 dakika suya bırakıyoruz.
  5. Et haşlandıktan sonra suyunu pirinç için ayırıyoruz.
  6. Daha sonra tavukları didikleyip margarin ile 3-4 dakika kızartıyoruz.
  7. Daha sonra suyunu süzdüğümüz pirinçleri üzerine ekliyoruz kuş üzümünü ve bademleri de ekleyip 3-4 dakika kadar kavuruyoruz .
  8. Sonra baharatları ve tuzunu ekleyip su ilave ediyoruz.
  9. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz piştikten sonra 5 dakika demlenmeye bırakıyoruz.
  10. Daha sonra milföyleri çok az açıp içine pilavı ekliyoruz kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun. ????????.
Milföylü Perde Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt