teknolojiuzmani
FD Üye

Milföye Sarılı Şiş Köfte Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket milföy
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 4-5 yemek kaşığı galeta unu
- 1’er çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber, kekik,pulbiber
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates rendesi
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yoğurt
Milföye Sarılı Şiş Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Milföyleri erimesi için dışarı çıkarıyoruz.
- Bu sırada kıymalı harcımızı yapıyoruz.
- Tüm gereçleri bir kapa alarak yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alarak elimizde yuvarlıyoruz.
- Milföyleri uzunlamasına olacak formda 3 kesime bölüyoruz.
- Böldüğümüz kesimlerden bir tane alıyoruz ve 1 adet köfteyi sarıyoruz.
- Tüm milföyler bitene kadar birebir halde yapıyoruz.
- Her çöp şişe 3 tane olacak formda milföye sarılı köftelerden geçiriyoruz.
- Hepsini bitirdikten sonra fırın tepsisine diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında ortalama 20-25 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.
- Onlar pişerken de sos tavasına margarin ekliyoruz.
- Erimeye başlayınca sarımsak tendesiniz ekliyoruz.
- Salça ve domates tendesiniz de ekleyip kaynatıyoruz.
- Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Fırından çıkan milföylü köfteleri servis tabağına alıyoruz.
- Üzerlerine domates sosundan gezdirerek afiyetle yiyebilirsiniz.
- Biz kimilerine yoğurt da ekledik dilerseniz siz de ekleyebilirsiniz.
Milföye Sarılı Şiş Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı