teknolojiuzmani
FD Üye
Milföyden Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- Milföy hamuru ( 10 yaprak kullandım)
- 100 gr kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yoğurt
- Kırmızı toz biber
Milföyden Boşnak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymalı harç için soğanı ince doğrayın tavaya sıvı yağ ve soğanı koyup kavurun ardından kıyma ve baharatları ekleyip 10 dk kavurun. Ocaktan alın.
- Milföy hamuru ikili yaprağını ortadan kesin ve merdane yardımı ile açın açılan hamuru 4.
- Eşit parçaya kesin, boyutlarını resimlerde görebilirsiniz.
- Hazırladığınız milföy hamurlarına iç harcımızı koyup resimdeki gibi kapatalım. Borcamı sıvı yağ ile yağlayıp, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirip servis edebilirsiniz.
- Servisi sade olucağı gibi böreklerin üzerine yoğurt ve tereyağı eritip kırmızı toz biber ile servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.