
Milföy Sote Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket milföy
- 1 paket tavuk göğsü
- 3 adet domates
- İsteğe nazaran baharat
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Milföy Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı küp küp doğruyoruz daha sonra onları kavurmaya başlıyoruz tavuklarımız kavrulduktan sonra üzerine yeniden küp küp doğramış olduğumuz domatesleri ve baharatları ek ederek karıştırın.
- Tenceremizin ağzını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz istediğiniz üzere iç harcını ayarlayabilirsiniz ben biber kullanmak istemedim bu türlü daha lezzetli oluyor lakin sizler biber kullanmak isterseniz kullanabilirsiniz salça kullanmak isterseniz de kullanabilirsiniz ben bu formda sade yapmayı tercih ettim.
- Daha sonra pişmiş olan iç harcımızdan milföy hamurumuzu fotoğrafta görüldüğü üzere eşit ölçüde koyarak çatalla kenarlarından biçim vererek yağlı kağıt serilmiş tepsimize koyalım.
- Üzerlerine evvel eritmiş olduğumuz tereyağını ve yumurta sarısını surelim son çörekotu ekleyelim ve milföy.
- Hamurumuzun paketinin ardında yazan dereceye nazaran fırınımızı ayarlayalım evvelden ısıtılmış fırında pişirelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????