
Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 250 gram kıyma
- Tuz ,karabiber
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Milföy Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Milföyler paketten açılıp buzu çözüldükten sonra her bir yaprağını 4 e bölüyoruz.
- Soğan, kıyma ,tuz, karabiber bir kapta güzelce yoğurup böldüğümüz milföylere pay ediyoruz ve mantı kapatır gibi sıkıca kapatıyoruz.
- Katladığımız yerleri alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kızaran milföy mantılarımızı tabaklar koyup üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
- Tavada eritip içine toz kırmızı biber koyup dağladığımız yağımızı üzerine döküyoruz. Mantımız bu kadar basit ve lezzetli.