
Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket milföy hamuru
- 150gr kıyma
- 1 küçük soğan
- Tuz,pul biber,karabiber
- 1 kase yoğurt(koyu kıvamlı olsun)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2-3 yemek sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
Milföy Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı rondoya verip suyunu sıkalım.
- Kıyma,tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğuralım.
- Milföyün her bir karesini dörde bölüp ortasına iç harçtan koyup bohça şeklinde sıkıca kapatalım ve ters şekilde tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine erittiğimiz tereyağını sürüp önceden ısıttığımız 180° fırında güzelce kızarana kadar pişirelim.
- Yoğurda sarımsağı rendeleyelim tuzuda ilave edip karıştıralım.
- Sosu için tereyağını eritip içine pul biber ve toz biberi ekleyip karıştıralım ve yakmadan ocaktan alalım.
- Mantıları servis tabağına alıp üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonrada sıcak olan sosumuzu dökelim.
Milföy Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı