
Milföy Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet milföy hamuru
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Maydanoz
- Sarımsaklı yoğurt
- Pulbiber
- Sıvı yağ
Milföy Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcı için malzemeleri karıştıralım.
- Soğan sarımsak ve maydanozu çok ince doğrayıp karıştıralım.
- Milföylerin 1 tanesinden 4 kare elde edecek şekilde keselim.
- Karelere iç harcı koyup mantı şeklinde bükelim.
- Yağlanmış borcama ters çevirip dizelim.
- 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişen mantılarımızın üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
- Sıvıyağda kızdırdığımız pulbiberi üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.