Milföy Külahlar Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet tereyağlı milföy
- Krem çikolata
- Labne peyniri
- 1 yumurta akı
- Susam
Milföy Külahlar Tanımı Yapılışı
- Yumuşamış olan dikdörtgen milföyleri uzunlamasına bir parmak eninde 6 adet şeritler halinde keselim.
- İki adedini külah kalıbına kenarları üst üste gelecek halde en alttan başlayarak dolayalım.
- Hepsi bitene kadar bu süreci yapalım. Çikolata koyacaklarımızı direk tepsiye aralıklı dizelim.
- Labneli yapacaklarımızı ise evvel yumurta akına daha sonra susama bulayıp tepsiye dizelim.
- 12 adet külah çıkıyor. Ben yarısını peynirli yarısını çikolatalı yaptım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecede kızarana dek pişirelim.
- Pişen külahları soğumaya bırakalım. Biz bu ortada iki başka sıkma torbası yahut poşete çikolatayı ve peyniri koyalım.
- Susamlı olanlara labne peyniri ile dolduralım.
- Sade olanları ise çikolata ile dolduralım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.