Milföy Hamurundan Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet dikdörtgen milföy hamuru
- 100 gram fıstık yahut ceviz
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı irmik
- 250 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Milföy Hamurundan Şöbiyet Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Dikdörtgen milföy hamurunu 2 eşit kareye, kareleri de fotoğraftaki üzere 4 eşit modüle bölelim. Biraz oklavayla açalım.
- Her bir modüle süt ve irmikle kaynattığımız yalancı kaymaktan 1 çay kaşığı ve 1 çay kaşığı fıstık yahut ceviz koyup fotoğraftaki üzere katlayalım.
- Ve tepsiye düzelim.
- En son üzerine tereyağ ve sıvı yağla pişirdiğimiz karışımı tepsiye döküp 180 derecede alt üst olarak ısınmış fırına yollayalım ve 25 dk. Pişirelim.
- Şerbeti için 2 su bardağı toz şekerini 3 su bardağı suyu ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca 4-5 damla limon suyu ekleyip ılımaya bırakalım.
- Üzeri kızardığında fırından alır almaz ılık şerbeti ekleyelim. Şerbeti güzelce çekince afiyetle yeyin.????????afiyet olsunn????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.