elektronikci
FD Üye

Milföy Hamurundan Pratik Börek Tanımı İçin Gereçler
- 9 adet milföy hamuru
- 1 çorba kasesi kadar çökelek
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Bir tutam susam, çörekotu
Milföy Hamurundan Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar ???? çok pratik ve lezzetli bir börek tanımı bırakıyorum buraya.
- Öncelikle 3 adet milföy hamurunu dikey formda sıra sıra diziyoruz ve uzunlamasına merdane yardımıyla açıyoruz.
- Daha sonra iç harcını koyuyoruz. Ben çökelek tercih ettim ama siz istediğiniz harcı yapabilirsiniz tercihinize kalmış ???? harcımızı koyduktan sonra rulo formunda uzunlamasına sarıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine görseldeki üzere diziyoruz.
- Bu süreci hamurlar bitene kadar tekrarlıyoruz.
- Daha sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
- Susam, çörekotu serpiyoruz ve 170 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Fırın ısınızı çok yükseltmenizi önermiyorum zira yüksek ısıda içi pişmeyebiliyor. Bu yüzden kısık derecede yeterlice içini çekene kadar yavaş yavaş pişirmenizi öneririm. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.