
Milföy Hamurundan Patatesli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 6 adet orta boy patates
- 3 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
Milföy Hamurundan Patatesli Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup suda haşlanmaya bırakın.
- Buzu çözülmüş milföyleri uzunlamasına merdane ile hafif un serpip açın.
- Soğanları küçük küçük doğrayın.
- Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ ile soğanı kavurun.
- Kavrulan baharatlarını ekleyin.
- Haşlanan patatesleri ezin.
- Üzerine piyazı dökün.
- Tuzu kontrollü katıp karıştırın.
- Açtığınız milföylerin içine patatesi koyup yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekilde koyun.
- Üzerine yumurta ve sıvı yağını karıştırıp sürün.
- İsteğe bağlı çörekotu veya susam döküp 200 derece 15 dk kontrollü pişirin.