
Milföy Çanağında Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr tavuk bonfile (göğüs)
- 1 paket milföy
- 2 adet kapya biber
- 3 adet çarliston
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kekik
Milföy Çanağında Tavuk Tanımı Yapılışı
- Tavuğu küp küp doğruyoruz.
- Çarliston, kapya ve soğanı da ince ince doğruyoruz ve hepsini bir tavada kavuruyoruz.
- Tavuklar piştikten sonra sotemize baharatları ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
- Daha sonra altını kapatıyoruz.
- Milföy hamurumuzun iki kare olacak formda ortadan kesiyoruz.
- Bir karenin içini bıçakla kare biçiminde kesip alıyoruz.
- Kalan kenarları başka milföyün üzerine yapıştırıyoruz. Çerçeve görünümü olacak.
- Akabinde ortasına tavuk sotemizi koyup kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz ve 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun
.