iltasyazilim
FD Üye
Milföy Çanağında Kıymalı Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet kemer patlıcan
*150 gr kıyma
*2 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Pul biber
*Kara biber
*Tuz
*1 çay bardağı kaynar su
*8 adet milföy hamuru
*1 yumurta (Sarısı)
*Kibrit büyüklüğünde kaşar peyniri
*Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağı
Milföy Çanağında Kıymalı Patlıcan Tarifi Yapılışı Öncelikle tencerede kıymayı 1 kaşık tereyağında rengi dönene kadar kavurun Sonrasında piyazlık doğranmış soğanı, 1 diş sarımsağı ekleyin Soğanlar ölünce tuzunu, salçasını, pul biberini katıp biraz daha kavurun 1 çay bardağı sıcak su ekleyip 1 dakika daha ocakta tutup altını kapatın Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp kızartın Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alın ki fazla yağını çeksin En son kıymalı harç ve patlıcanları birleştirip kara biberini katıp iyice harmanlayın
Diğer tarafta muffin kalıbınızı çok ince tabaka tereyağıyla yağlayın Milföy hamurlarınızı çanak şeklinde kalıplara yerleştirin Hamurların tabanlarını çatalla delin Yumurta sarısını hamurların kenar kısımlarına sürüp fırına atın Çok az sarı renkte pişince fırından çıkarın Çanakların içini patlıcanlı kıymalı harç ile doldurup üzerine kaşar peyniri rendesi koyup tekrar fırınlayın Kaşar peyniri eriyip nar gibi olana dek fırında tutun Dilediğiniz şekilde sunumunuzu yapın AFİYET OLSUN
*3 adet kemer patlıcan
*150 gr kıyma
*2 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Pul biber
*Kara biber
*Tuz
*1 çay bardağı kaynar su
*8 adet milföy hamuru
*1 yumurta (Sarısı)
*Kibrit büyüklüğünde kaşar peyniri
*Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağı
Milföy Çanağında Kıymalı Patlıcan Tarifi Yapılışı Öncelikle tencerede kıymayı 1 kaşık tereyağında rengi dönene kadar kavurun Sonrasında piyazlık doğranmış soğanı, 1 diş sarımsağı ekleyin Soğanlar ölünce tuzunu, salçasını, pul biberini katıp biraz daha kavurun 1 çay bardağı sıcak su ekleyip 1 dakika daha ocakta tutup altını kapatın Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp kızartın Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alın ki fazla yağını çeksin En son kıymalı harç ve patlıcanları birleştirip kara biberini katıp iyice harmanlayın
Diğer tarafta muffin kalıbınızı çok ince tabaka tereyağıyla yağlayın Milföy hamurlarınızı çanak şeklinde kalıplara yerleştirin Hamurların tabanlarını çatalla delin Yumurta sarısını hamurların kenar kısımlarına sürüp fırına atın Çok az sarı renkte pişince fırından çıkarın Çanakların içini patlıcanlı kıymalı harç ile doldurup üzerine kaşar peyniri rendesi koyup tekrar fırınlayın Kaşar peyniri eriyip nar gibi olana dek fırında tutun Dilediğiniz şekilde sunumunuzu yapın AFİYET OLSUN