Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Börek

Midye Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 su bardağı sıcak su
*1 su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*3 çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*Aldığı kadar un

İçi için ;


*Kaşar peyniri

Aralarına sürmek için ;


*Erimiş tereyağı

Midye Börek Tarifi Yapılışı Şeker, su ,süt ve maya bir kaba konur ve mayanın aktifleşmesi için bir süre bekletilir Maya kabarınca içine sıvı yağ oda sıcaklığındaki yumurta, tuz eklenerek karıştırılır Kontrollü olarak un eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir Hamur mayalanmak üzere dinlenmeye bırakılır Hamur kabarınca biraz daha yoğrularak bezelere ayrılır Oklava yardımıyla açılır ve araları yağlanarak zarf gibi katlanır Bütün bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra zarf şeklinde katlanılan hamur bir kez daha açılır Ön yüzüne tekrar yağ sürülür rulo yapılır Resimdeki gibi ruloyu bir kaç parçaya bölerek yan çevirip avuç içiyle yassılaştırılır Rendelenmiş kaşar peyniri koyularak kapatılır Kalan yağ üzerine sürülür 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt