Mideniz yanıyorsa Mide yanmasından mı şikayetçisiniz? Öyleyse sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri tüketmelisiniz Mide yanması ara sıra hepimizin şikayet ettiği bir sorundur Fakat bazı noktalara dikkat ederek bu problemi azaltmak muhtemel Öncelikle yemekleri eksik az, çoğu kez olacak şekilde tüketin, yavaş yiyin, iyi çiğneyin Gıda ve içeceklerinizin fazla sıcak ya da çok soğuk olmamasına dikkat edin Karında basıncı arttıran sıkı kemer kullanmayın Yemeklerden derhal daha sonra uzanıp yatmayın Alkol ve sigaradan da olası olduğunca kaçının Neler yiyebilirsiniz? Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur Lahana: Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın Su, havuç suyu veya kereviz suyu ile karıştırıp için Elma sirkesi: Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın Maden suyu: Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz ışık halkası getiriyor Ispanak: Ispanağı buharda pişirin veya haşlayarak tüketin Taze yapraklarını salata olarak yiyin Zeytinyağı: Ham olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor Muz: Mideyi seven meyvelerin başında geliyor Ara öğünlerde birer muz yemek yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı fazla asidi kurutarak yanma hissini gideriyor kaynak:guzelforumcom
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.