Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

mide kanseri teşhisi

mide kanseri teşhisi
0
182

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
selam hocam benim ciddi duşunduğum bir kız arkadaşım var bunun midesinde ağrıları vardı izmitte yaşıyo kendisi bende edirnede yaşıyorumilk gittiği doktor midende kitle var demiş kotu huylu anca bir sene yaşarsın demiş ben kabul etmedim istanbula tam teşekkullu bir hastaneye yolladım oda sadece kan tahlili yapmış ve rontgen cekmiş demiş 3 aylık omrun var en fazla tam teşekkullu bir hastanede bi kan tahlili ve bi rontgenlşe mide kanseri anlaşılabilirmi yada teşhis hemen o gun koyulabilirmi cok merak ediyorum şuphesi bile kotu ne olur yardımcı olun rica ediyorum şimdiden teşekkurler

Cevap: mide kanseri teşhisi

Oncelikle gecmiş olsun Boyle onemli bir hastalığın teşhisi icin oncelikle bir hastane ile sınırlı kalmayın Aynı hastayı bir kac doktora daha gostermek her zaman iyi sonuclar verir Ayrıca bir kac tahllille bu teşhisi koymak doğru değildirMide kanserinde En kesin tanı yontemi endoskopidir Ucunda kamera olan bir boruyla mideye girilmesinden sonra, gozlemlenen ur oluşumuna biyopsi uygulanır Kesin tanı konması icin biyopsi kacınılmazdır Baryumlu mide grafisiyle tumorler gorulebilir ancak kesin tanı koymak icin yeterli değildir Evrelendirme TNM sınıflaması kullanılmaktadır

Mide kanseri ve gastrik kanser, sindirim sistemi organlarından midenin herhangi bir parcasından gelişebilen bir kanser turu Başta yemek borusu ve ince bağırsak olmak uzere başka organlara da metastaz yapabilir Mortalite oranlarına gore kadınlarda 3, erkeklerde 2 kanser turudur Tum dunyada her yıl yaklaşık 900000 insan mide kanseri nedeniyle olmektedir

Belirtileri

Hastaların yarısında elle muayenede bir kitle hissedilir
Mide bolgesinde ağrı ve midenin ağırlaştığı hissi
İştahsızlık ve bunun sonucunda kilo kaybı gorulmesi (şiddetli ve kısa surede ortaya cıkar)
Yemekten sonra rahatsızlık hissi ve mide şişliği,
Bulantı, kusma,
Mide kanseri olan kişilerin buyuk bir kısmında kansızlık da gorulur
Yorgunluk,
Mide ya da bağırsakta kanama olması (gizli şekilde ilerleyebilir)

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt