nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Mide asidi ne işe yarar
Sindirim ağızda başlamaktadır Temel olarak tükrük salgılanması sinirsel denetim altında olduğundan, sindirim olayını denetçi temel mekanizma asap sistemidir mide, yiyecek ağıza alındığı, görüldüğü, hatta akla getirildiği anda sinirler yoluyla uyarılmakta ve bunu asit, mukus ve pepsin salgılanması peşine düşüp takip etmektedir
Ağız içimiz sürekli ıslak tutulduğundan, keza beslenme artıklarında üreyen bakterilere karşısında dişlerimiz korunmakta, hem de lokmaların çiğnenmesi ve midenin vazifesi kolaylaşmaktadır Tükürük, ilk etapta ağızdaki ıslanmış yiyeceklerin dil kadar tutulmasına ve lokmaların zahmetsizce yemek yemek borusuna itilmesine yardım etmektedir
Yutulan lokmalar, adale ve zarlardan üretilmiş 2530 cm uzunluğundaki bir boru olan yemek borusundan, birbiriyle harmoni içinde çalışan iki kas yardımıyla mideye dürüst itilir Yemek borusunun aşağı yer alan adale, burayı kasma vazifesi üstlenir ve burayı sürekli kapalı miktar mide asidinin yemek borusuna geçişini denetim etme görevini bu adale üstlenmektedir Kazara, mide öz suyu yemek borusuna kaçtığı takdirde, yemek borusu duvarı bu asitten dolayı uyarılmakta ve tahriş olmaktadır Bu noktada yapacağımız ilk öğüt bu kasın uyarılmasını önlemek için gevşek, kuytu olan ve vücudunuzu sıkıca sarmayan elbiseler giymeniz ve bakımlı olmayan kemerler takmanız olacaktır Somurtkan halde, mide sıkışabileceğinden nedeniyle mide asitleri yemek yemek borusuna geri gidebilir *
Sindirim ağızda başlamaktadır Temel olarak tükrük salgılanması sinirsel denetim altında olduğundan, sindirim olayını denetçi temel mekanizma asap sistemidir mide, yiyecek ağıza alındığı, görüldüğü, hatta akla getirildiği anda sinirler yoluyla uyarılmakta ve bunu asit, mukus ve pepsin salgılanması peşine düşüp takip etmektedir
Ağız içimiz sürekli ıslak tutulduğundan, keza beslenme artıklarında üreyen bakterilere karşısında dişlerimiz korunmakta, hem de lokmaların çiğnenmesi ve midenin vazifesi kolaylaşmaktadır Tükürük, ilk etapta ağızdaki ıslanmış yiyeceklerin dil kadar tutulmasına ve lokmaların zahmetsizce yemek yemek borusuna itilmesine yardım etmektedir
Yutulan lokmalar, adale ve zarlardan üretilmiş 2530 cm uzunluğundaki bir boru olan yemek borusundan, birbiriyle harmoni içinde çalışan iki kas yardımıyla mideye dürüst itilir Yemek borusunun aşağı yer alan adale, burayı kasma vazifesi üstlenir ve burayı sürekli kapalı miktar mide asidinin yemek borusuna geçişini denetim etme görevini bu adale üstlenmektedir Kazara, mide öz suyu yemek borusuna kaçtığı takdirde, yemek borusu duvarı bu asitten dolayı uyarılmakta ve tahriş olmaktadır Bu noktada yapacağımız ilk öğüt bu kasın uyarılmasını önlemek için gevşek, kuytu olan ve vücudunuzu sıkıca sarmayan elbiseler giymeniz ve bakımlı olmayan kemerler takmanız olacaktır Somurtkan halde, mide sıkışabileceğinden nedeniyle mide asitleri yemek yemek borusuna geri gidebilir *