
Meyveli Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya :
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 vanilin
- 1 kabartma tozu
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 fincan su
- 4 adet muz
- 3 adet kivi
- 1 paket çilek
- 2 paket pasta kreması
- 1 avuç fındık
- 1 paket topitanem
Meyveli Yaş Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurtayla ve sıcak suyu yüksek devranda çırpın.
- Köpürmeye başlayınca şekeri yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Yumurta büsbütün köpürünce ve kremamsı kıvam oluncaya kadar çırpın. Yaklaşık 8 – 10 dk civarı çırpıyoruz .
- Başka bir kasede un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıyoruz ve karışıma azar azar eleyerek ekliyoruz ve spatula ile yavaş yavaş karıştırıyoruz .
- Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıt koyuyoruz. Kenarları yağlamadan harcı döküyoruz.
- Evvelce ısınmış 180 derece fırına alt üst ayar formunda koyuyoruz .40 -45 dk pişiriyoruz .
- Pandispanya hazır olunca 4 kat kesiyoruz .
- Kekin alt tabanını limonatayla ıslatıyoruz kremayı sürüyoruz ve muz diziyoruz .
- Birebir süreci tekrarlayıp çilek ve tekrar tekrarlayıp kivi diziyoruz.
- Sonra her yerini krema ile kaplayıp istediğimiz üzere süslüyoruz .
Pastamız hazır. Afiyet olsun .