Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyveli ve Hafif: Narlı Muhallebi

Meyveli ve Hafif: Narlı Muhallebi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER

Muhallebisi için:

5 su bardağı soğuk süt 3 yemek kaşığı buğday nişastası 2 yemek kaşığı pirinç unu 1 gram damla sakızı (1 küçük parça) Narlı katı için:

1 adet orta boy nar 1,5 su bardağı nar suyu 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı buğday nişastası 3 yemek kaşığı pudra şekeri

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız narı ortadan ikiye kesip, bir kaşık yardımıyla kabuk kısmına vurarak tanelerini çıkartın Beyaz kısımlarını tek tek ayıkladığınız nar tanelerini ayrı bir kaba alın Tatlının narlı katı için; nar suyu, su, buğday nişastası ve pirinç ununu küçük bir sos tenceresine alın Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız sosu, nar renginde şeffaf bir kıvam alana kadar pişirin Kıvam alan meyve peltesine nar tanelerini katıp, hızlıca karıştırdıktan sonra ocaktan alın Servis kaselerinin tabanını bir parmak kalınlığında hazırladığınız narlı sos ile doldurun ve soğuması için buzdolabına kaldırın Tatlının muhallebisi için; soğuk süt, buğday nişastası, pirinç unu ve damla sakızını derin bir tencereye aktarın Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırdığınız muhallebi harcını, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin Bir kısmını narlı meyve peltesi ile doldurduğunuz servis kaselerini buzdolabından çıkartın Üst kısımlarında küçük bir pay bırakacak şekilde hazırladığınız muhallebi ile doldurun Son dokunuşu üzerlerine kalan narlı meyve peltesini doldurarak yapın Buzdolabında soğutup, kıvam aldıktan sonra servis edin Sevdiklerinizle paylaşın



 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt