
Meyveli Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet vanilya
- 1 adet hamur kabartma tozu
- 1 – 1,5 su bardağı un
- İsterseniz hazır pasta kreması yahut krem şanti kullanabilirsiniz
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 25 gram margarin (ocağı kapattıktan sonra)
- 50 gram beyaz çikolata (isteğe bağlı)
- 3 adet muz (pasta kreması yapın)
- 20 adet vişne(10 adedini karamelize yapın 10 adedini canlı parçacıklı koyunuz) ( krem şanti ile olabilir)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Pudra şekeri yada çikolata sosları kullanabilirsiniz
Meyveli Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar ????.
- Birinci olarak kremamızı yaparak başlayalım. Süt,şeker,nişasta ve unu bir tencereye alarak pişirelim.
- Ağır krema kıvamına oluştuğunda altını kapatıp margarinimizi ekleyip içinde eriyene kadar karıştıralım.
- Soğumaya bırakalım üzeri kabuklaşmasın diye orta ara karıştırınız.
- Vişneli yapacak olursanız da 10 tane vişneyi çekirdeklerinden ayırıp şekeri ve nişastasını ek edip karamelize ediniz koyu bir kıvam alınca kapatıp soğumasını bekleyiniz.
- Kalan öbür vişneleri de küçük küçük doğrayıp tanecikli olması için kremanın içine sonradan ekleyin, vişneli tanımda krem şanti kullandım daha hoş oldu.
- Fırınımızı fansız 180 derecede açalım evvelden ısıtılmış olmalı kekimiz için.
- Pandispanya için derin bir kaba yumurtalarımızı alalım.
- 5 dakikaya yakın çırpalım.
- Daha sonra şekerimizi ilave edelim 5 dakika kadar da o halde çırpalım.
- Ilık suyumuzu ek edip tekrar çırpalım daha sonra kabartma tozu ve unu ek edip güzelce çırpalım ama unu yavaş yavaş ekleyin katı bir hamur olmayacak formda.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt kullanalım hamurumuzu tepsiye dökelim ancak yayılmayabilir kaşıkla denetimli eşit ölçüde yayarak dökersek daha kolay olur.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirmeniz kâfi olacaktır.
- Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp yağlı kağıdın üzerine bir bez koyarak rulo halinde saralım 10 dakika kadar bu formda bekletelim.
- Daha sonra ruloyu açıp yağlı kağıdı yavaşça kaldırarak açın ve kremasını meyvesini koyup, tekrar pak bir yağlı kapıda rulo pastanızı alıp sarın ve buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.Deneyeceklere afiyet olsun ????Not : kekinizin pandispanyasına yarım su bardağı ılık su kullanabilirsiniz az bi ölçüde un kıvamı değişir pandispanyası daha sert ve hoş duruyor muzlu tanımda ılık su kullandım vişnelide kullanmadım.