iltasyazilim
FD Üye
Krem Brule Nasıl Yapılır
Resimli Krem Brule Yapılışı
Krem Brule edebilmek için ihtiyacınız olan malzemeler:
Yarım vanilya çubuğu
25 su bardağı krema
1 yemek yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
34 su bardağı toz şeker
üzeri için
3 yemek kaşığı esmer şeker
Krem Brule'nin yapılışı
Kremayı ufak bir sos tenceresine alın Vanilya çubuğunu bıçakla kesip içindeki çekirdekleri çıkartın ve kremaya ekleyin Orta ateşte karıştırarak baloncuklar çıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın Ocaktan alarak portakal kabuğunu ekleyin ve 15 dakika bekletin
Yumurta sarıları, tuz ve şekeri mikserle çırpın Kremayı karıştırarak ekleyin Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karışımı küçük kaselere ya da crème brûlée kaplarına paylaştırın üzerini alüminyum folyo ile kapatın Tepsiye dizin ve kaselerin yarısına gelecek değin sıcak su ekleyin 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Kaseleri buzdolabına alarak 3 saat bekletin Servisten önce üzerlerine oldukça çok esmer şeker serpip pürmüz ile yakın Frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
Seçme Parça *
Resimli Krem Brule Yapılışı
Krem Brule edebilmek için ihtiyacınız olan malzemeler:
Yarım vanilya çubuğu
25 su bardağı krema
1 yemek yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 yumurtanın sarısı
1 tutam tuz
34 su bardağı toz şeker
üzeri için
3 yemek kaşığı esmer şeker
Krem Brule'nin yapılışı
Kremayı ufak bir sos tenceresine alın Vanilya çubuğunu bıçakla kesip içindeki çekirdekleri çıkartın ve kremaya ekleyin Orta ateşte karıştırarak baloncuklar çıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın Ocaktan alarak portakal kabuğunu ekleyin ve 15 dakika bekletin
Yumurta sarıları, tuz ve şekeri mikserle çırpın Kremayı karıştırarak ekleyin Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karışımı küçük kaselere ya da crème brûlée kaplarına paylaştırın üzerini alüminyum folyo ile kapatın Tepsiye dizin ve kaselerin yarısına gelecek değin sıcak su ekleyin 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Kaseleri buzdolabına alarak 3 saat bekletin Servisten önce üzerlerine oldukça çok esmer şeker serpip pürmüz ile yakın Frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
Seçme Parça *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.