Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyveli Käsekuchen

Meyveli Käsekuchen

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Hamur malzemesi;
1,5 su bardağı un Yarım bardak şeker 75 gr tereyağı 1 adet yumurta 1 adet vanilya şekeri 1 yemek kaşığı kabartma tozu (1 paket )
İç malzemesi;

500 gr süzme yoğurt 2,5 bardak süt Yarım fincan sıvı yağ 1 fincan şeker 2 yumurta 1 yemek kaşığı limon suyu 1 vanilyalı puding
Jölesi için:

3 kaşık buğday nişastası 3 kaşık şeker 1,5 bardak su Yarım limon suyu Minik portakal kabuğu
Üzeri için:
Dilediğiniz meyveler

Hazırlanışı;

En başta fırınımızı ısıtmak için açıyoruz ve yuvarlak kelepçeli kalıbımızı (benim kalıbım kalp şeklinde idi) geçen sefer yaptığımda yağlı kağıt kullanmıştım altına bu sefer tereyağından bolca sürdüm yağlı kağıt kullanmadım

Hamur malzemelerinden önce şeker, eritilmiş tereyağı, vanilya şekeri ve yumurtayı iyice karıştırdım Daha sonra unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ettim

Sıvı karışıma geçen sefer 750 gr kadar süzme yoğurt ve 1 fincan sıvı yağ kulanmıştım bu sefer sıvı yağı ve süzme yoğurdu azaltım (çok yüksek olaması ve daha sağlıklı olması için azaltım) aslında şekerli de yarımdan biraz fazla yanı 34 olarak kullanabilirsiniz, bir dahakine öyle yapacam

Evet sıvı karışıma üsteki bütün malzemeleri ekleyip mikserle pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırıyoruz

Hamuru tepsimize klasik yapımında tarif etiğim şekilde yayıyoruz ve sıvı malzememizi döküp dikkatlice fırına veriyoruz 180220 arası sıcaklıkta 5065 dk fırınınıza göre pişiriyoruz Pişti ama hala sıvı gibi durması normal soğuyunca katılaşıyor Gene fırından çıkarınca kek gibi sönüyor o kabarıklık iniyor oda normal korkmayın

Piştikten sonra soğuması için kendi haline bırakıyoruz Soğusa da kelepçeli kabından çıkarmıyoruz Ilındıkdan sonra gönlümüzce meyveleri temizleyip dilimleyip yerleştiriyoruz Ben kivi, portakal, mandalina ve nar tercih etim

Jöle malzemelerinin hepsini bir tencerede pişiriyoruz İyice kaynayıp köpürmeye başlayınca 1 dk sonra altını kapatıp sürekli karıştırmaya devam edip soğutuyoruz Soğuyunca kalıpta olan pastamızın üzerine iyice meyvelere sürerek jölemizi yayıyoruz Kalıba gelecek şekilde en dip kenarlarına dahi döküyoruz Kalıp çıkınca görüntüsü düzgün olacak Bu işlemde bitince iyice soğuması için buzlukta yarım saat dinlendiriyoruz Daha sonra buzdolabında 12 saat dinlenirse daha iyi oluyor, hata 1 gece bile kalabilir sorun olmaz Servisten önce kalıbımızdan çıkarmadan bir çatalın yada kaşığın sap kısmı ile kibarca jöleli itiyoruz ama jölenin şekline zarar vermeden sadece kalıpdan kolay çıksın diye yapılan bir işlem bu

Afiyet olsun








 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt