Meyveli Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler
Meyve sosu için:
- 300 gram meyve(taze yada donmuş)
- 12 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 gram bisküvi
- 2 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
- 300 gram beyaz çikolata
- 1 paket krema
- 5 gram toz jelatin
- 600 gram labne
Meyveli Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram meyveyi(tercihinize bağlı, dondurulmuş ya da taze olabilir. Ben taze çilek kullandım) yarım çay bardağı şeker ve 1 çorba kaşığı tereyağ ekleyerek suyunu çekip koyu kıvam alana kadar pişirip, soğumaya alıyoruz.
- Rondo da 200 gram bisküviyi(her çeşit olabilir ancak eti burçak iyi sonuç veriyor) un haline getiriyoruz.
- İçine rendelenmiş 2 limon kabuğu ve 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ ekleyerek karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbın altına ve etrafına yağlı kağıt seriyoruz.
- Bisküvili karışımı bastırarak tabana serip buzdolabında 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- 1 paket kremayı ocağa alıp ısıtıyoruz, kaynamamasına dikkat edelim.
- İçine 300 gram beyaz çikolata ekleyip basit bir ganaj hazırlıyoruz.
- 5 gram toz jelatini 2 çorba kaşığı ılık suyla açıyoruz.
- 600 gram labneyi mikser ile 5 dakika çırpıyoruz.
- İçine hazırladığımız ganajı ve jelatini ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
- Bisküvi tabanının üzerine 3’te birini yaydıktan sonra hazırladığımız meyve püresini koyuyoruz.
- Üzerine kalan karışımın yarısını ekleyip tekrar meyve püresi koyuyoruz.
- En son kalan karışımı düzgün şekilde yayıp üzerini istediğimiz şekilde süsleyip en az 6 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.