
Meyve Soslu Triliçe (Tadına Doyum Olmuyor) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 paket süt kreması (200 gr)
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket krem santi (olmayadabilir)
- 1 paket hazır meyveli sos
Meyve Soslu Triliçe (Tadına Doyum Olmuyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
- Şeker ile süt kreması bir kaba alıp çırpıcı ile karıştırın.
- Üzerine sütü ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıp buzdolabına alın.
- Keki için yumurta ile şekeri güzelce köpük olana kadar çırpın.
- Diğer malzemeleri de ilave edip çırpın.
- Dikdörtgen borcama kek harcını dokun 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökün ,çekmesini bekleyin .
- Bu arada krem şantiyi 1 su bardağı süt ile koyulaşana kadar çırpın krem şanti den 1 yemek kaşığı dolusu ayırın üzerine süslemek için.
- Şerbetini çeken tatlının üzerine yayın buzdolabı kaldırın meyveli sosu paketin arkasında yazıldığı gibi pişirip soğumaya bırakın.
- Soğuyan sosu kremşantinin üzerine dökün ve yayın.
- Ayırdığınız krem şantinin içine biraz süt veya su döküp kıvamı akışkan hale getirip sıkma torbasına koyup sıkıp kürdan ile şekil verip buzdolabına kaldırıp 1-2 saat sonra servis yapın afiyet olsun.