teknolojiuzmani
FD Üye

Meyve Püresi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane elma
- 2 tane armut
- 3 tane kivi
- 1 tane küçük uzunluk havuç
- 1,5 yemek kaşığı irmik
- 7 adet cicibebe
- 1 yemek kaşığı fındık ezilmiş
- 1 tatlı yemek kaşığı pekmez
Meyve Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk etapta havuçları rendeliyoruz. Daha sonra elmayı armudu kiviyi küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz. Hepsinin üzerine 2 bardak su ekliyoruz.
- Üzerine irmiği ekleyip 10 dakika pişiriyoruz piştikten sonra blendırdan geçip cicibebeyi az suyla ezip, püreye ekliyoruz.
- 1 yemek kaşığı fındık ezilmiş 1 yemek kaşığı pekmez ekleyip, iyicene karıştırıp, kavanozlara dolduruyoruz ve çabucak kapağını kapatıp aksi çeviriyoruz.
- Soğuduktan sonra dolaba kaldırılır benim bu materyallerle 7 adet kavanoz pürem oldu bu püreyi kızım çok sever sizin bebeklerde sever inşallah.