Meyvalı Yeni Yıl Keki 1548687714 1548687714 meyvaliyilbasikeki5c4f19668bbb9meyvaliyilbasikeki5c4f19668bbb9 http:wwwguleglencomYemekTariflerikek10 MALZEMELER ½ su bardağı ayva reçeli her birine ½ su bardağı portakal kabuğu reçeli tanesi ½ su bardağı çekirdeksiz üzüm ½ su bardağı ufak doğranmış jöle şeker ½ su bardağı ufak doğranmış incir ½ su bardağı kuru siyah üzüm 1 su bardağı şekerlenmiş kokteyl kirazı ½ su bardağı ceviz içi ½ su bardağı ufak doğranmış kuru kayısı 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ½ nehir kaşığı tuzlu 1 su bardağı eriyik margarin 1 ½ su bardağı şeker 3 su bardağı un 6 yumurta 1 limonun suyu 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi id YAPILIŞI Dikdörtgen kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın Fırını yakıp ısıtın Kuru meyvelerin üstüne iki su bardağı kaynar su döküp 15 dakika bekletin Çıkartıp süzüp temiz bir bez ile kurulayın Üzümler ve kayısılara, ufalanmış ceviz, incir, kiraz, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi vesaireyi ilave edip karıştırın Un ile kabartma tozunu karıştırıp eleyin Bir kasede yağ ile şekeri iyice çırpın Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırıp, limon suyunu katın Yumurtalı yağa, meyveler karışımını ve unu koyup karıştırın Hazırlanan kalıba boşaltıp orta ısılıi fırında 1 ½ saat pişirilir Piştiğini bir kürdan ile denetim edin (Kürdana kek bulaşmamalı) Fırından çıkarıp, soğuduktan sonra kalıptanda çıkarın Dilimleyerek servise sunun Not: Bütün Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtalarında yılbaşı ve noel için fazla yapılan geleneksel bir kektir (3 hafta dek buz dolabında saklanabilir)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.