bilgisayarci
FD Üye

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 tane sivri biber
- 1 tane kırmızı biber
- 2 tane orta boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeklik doğradığımız eti, soğanı yağda kavuralım.
- Ardından doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım.
- Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim ve birkaç dakika bu şekilde kavuralım.
- Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
- Ardından, yıkanmış pirinci de ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
- 3 su bardağı sıcak su ekleyelim.
- Karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve pirinç göz göz olana kadar önce yüksek ateşte, sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım.
- Dinlenen pilavımızı karıştır ben yanına cacık ve turşu ile servis ettim. Afiyet olsun.