bilgisayarci
FD Üye
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tablet et bulyon
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 3-4 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı sıcak su
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağ pilav tenceresine alınır.
- Doğranmış soğanımız eklenir, soğanlar pembeleşince bulgurumuz ve et bulyonumuz eklenir, onlar da biraz kavrulunca salçamız eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Sonrasında doğranmış biber, domates, baharatlar, tereyağı eklenir ve iyice kavrulur.
- Son aşamada sıcak suyumuz eklenir, altı biraz kısılır, suyunu çekene kadar pişirilir.
Meyhane Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.