Besin kıymeti epey yüksek olan bulgur ile hazırlayabileceğiniz en lezzetli tanımlardan biri de meyhane pilavıdır. Biber, soğan ve domateslerin bulgurla ahengine inanamayacaksınız. Olağanda bulgur pilavını sevmeyenleri bile baştan çıkaracak olan meyhane pilavının kokusu mutfağınıza yayıldığında yemek için sabırsızlanacaksanız. Pekala, meyhane pilavı nasıl yapılır? İşte meyhane pilavı için gerekli materyal listesi ve detaylı tarifi…
Meyhane pilavı lezzetli bir yemek olmasının yanında bütçe dostu oluşu ile de dikkat çekiyor. Et yemeklerinin yanına, çorbanın yanına ya da tek başına cacıkla birlikte doyurucu ve lezzetli bir akşam yemeği için meyhane pilavı kâfi gelecektir. Meskende lezzetli ve pratik bir meyhane pilavı tanımı birçok kişinin merak ettiği pilav tanımları ortasında yer alıyor. Sebzelerle birlikte bulgurun lezzetinin kat kat artacağı bu pilav tanımı, hafif nemli yapısıyla çok hoşunuza gidecek ve sık sık sofralarınızda yer alacak bir pilav tanımıdır. Meyhane pilavı nasıl mı yapılır? İşte tadına doyulmaz meyhane pilavı tarifi…
Meyhane Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
• 2 su bardağı bulgur
• 3 su bardağı sıcak su
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 tane domates
• 1 adet kuru soğan
• 2 tane sivribiber
• 1 adet kırmızı kapya biber
• 1 yamak kaşığı domates salçası
• Karabiber
• Tuz
• Kimyon
• Pulbiber
Yapılışı
• Bir adet soğanı yemeklik doğrayarak yağda kavurun.
• Daha sonra kapya biber ve yeşilbiberleri ek ederek kavurun.
• Kavurulan soğan ve biberin üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. Salçada kavrulduktan sonra kimyon, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip yavaşça karıştırın.
• Doğranan domatesleri ekleyin birkaç dakika domatesler piştikten sonra 2 su bardağı bulguru ekleyip tekrar karıştırın.
• Tencereye 3 su bardağı sıcak suyu alın ve güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
• Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte bulgurlar pişene kadar yemeği pişirin.
• Pilav suyunu çektiğinde altını kapatabilirsiniz. Üzerine bir kağıt havlu serip kapağı tekrar kapatıp pilavın dinlenmesini sağlayın. 10 dakika sonra pilavı nazikçe karıştırarak servis tabaklarına alabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.