Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyhane Pilavı (Gaziantep)

Meyhane Pilavı (Gaziantep)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Meyhane Pilavı (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr kuşbaşı et
*3 yemek kaşığı tereyağ ya da sadeyağ
*1 adet orta boy doğranmış soğan
*2 adet doğranmış yeşil biber
*2 adet doğranmış kırmızı biber
*2 adet doğranmış domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası ya da 1 – 1, 5 kaşık karışık salça
*1, 5 su bardağı pirinç

Meyhane Pilavı (Gaziantep) Tarifi Yapılışı Kuşbaşı et 2 yemek kaşığı tereyağ ya da sade yağ ile 10 dk kavrulur Sonra soğanlar ilave edilerek kavrulmaya devam edilir Yeşil biber, kırmızı biber, domates, salçalar sırasıyla ilave edilerek pişirilmeye devam edilir 3 su bardağı su ilave edilir Yarım saat suyunu çekene kadar pişirilir Yarım saat sonra et piştikten sonra suyu azalmışsa sıcak su ilave edilir Yıkadığımız 1, 5 su bardağı pirinçi de ilave ederek 5 dakika kaynatalım 5 dk sonra ocağın altını kısalım ve 15 – 20 dk pişirmeye devam edelim pilav kıvama gelince küçük bir tavada bir yemek kaşığı yağ kızdırılır Tereyağı birincil tercihimizdir ama margarin ya da zeytinyağı da kullanabilirsiniz Kızdırılan yağa karabiber serpilir Normalde meyhane pilavı çok karabiberli olur fakat siz miktarını yiyebileceğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz Sonra kızdırılan yağ pilavın üzerine dökülür ve karıştırılır Meyhane pilavının bir diğer özelliği ise bu pilav demlendirilmeden sıcak sıcak servis yapılır Hepinize afiyet olsun
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt