Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mevlana demiş ki..

Mevlana demiş ki..
0
62

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Mevlana demiş ki mevlananın doğumla ilgili sözleri beklemekle ilgili sözler mevlana mevlana ummak mevlananın tutku ile hikayeleri mevlanadan haz hikayeleri Bakın bunu yeni ekledimmevlanademiski5c55704254eacalt ​Açlığa sabredersin adı oruçolur​​Acıya sabredersin adı metanetolur​​İnsanlara sabredersin adı müsamahaolur​​ Dileğe sabredersin adı duaolur​ ​Duygulara sabredersin adı gözyaşıolur​​Özleme sabredersin adı hasretolur​​Sevgiye sabredersin adı AŞKolur​​Hz Mevlana​ Gittim gördüm ziyaret ettim nede güzel yapmışlar tüylerim ürperdi 1549103165 1549103165 mevlanademiski5c557042862b0mevlanademiski5c557042862b0 mevlanademiski5c557042862b0 Mevlana demis oysa: Ölümsüz bir karanlığın içinden doğdum Işığı gördüm, korktum Ağladım Zamanla ışıkta yaşamayı öğrendim Karanlığı gördüm, korktum Gün geldi ölümsüz karanlığa uğurladım sevdiklerimi Ağladım Yaşamayı öğrendim Doğumun, hayatın bitmeye başladığı lahza olduğunu; aradaki bölümün, ölümden çalınan zamanlar olduğunu öğrendim Zamanı öğrendim Yarıştım onunla Zamanla yarışılmayacağını, Zamanla barışılacağını, zamanla öğrendim İnsanı öğrendim Sonradan insanların içinde iyiler ve kötüler olduğunu Daha Sonra da her insanin içinde iyilik ve kötülük bulunduğunu öğrendim Sevmeyi öğrendim Daha Sonra güvenmeyi Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu, Sevginin güvenin sağlam zemini üstüne kurulduğunu öğrendim İnsan tenini öğrendim Sonra tenin aşağıda bir ruh bulunduğunu Sonra da ruhun fiilen tenin üstünde olduğunu öğrendim Evreni öğrendim Sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim Sonunda evreni aydınlatabilmek için önce çevreni aydınlatabilmek gerektiğini öğrendim Ekmeği öğrendim Sonra uzlaştırma için ekmeğin çokça üretilmesi gerektiğini Sonra da ekmeği hakça üleşmenin, çokça üretmek değin manâlı olduğunu öğrendim Okumayı öğrendim Kendime yazıyı öğrettim daha sonra Ve bir vakit sonra yazı, kendimi öğretti bana Dünyaya tek başına meydan okumayı öğrendim genç yasta Daha Sonra kalabalıklarla birlikte yürümek gerektiği fikrine vardım Sonradan da asil yürüyüşün kalabalıklara karşısında olması gerektiğine vardım Düşünmeyi öğrendim Daha Sonra kalıplar içinde düşünmeyi öğrendim Sonradan sağlıklı düşünmenin kalıpları yıkarak dikkate almak olduğunu öğrendim Namusun önemini öğrendim evde Sonradan yoksundan namus beklemenin namussuzluk olduğunu; Hakiki namusun, günah elinin altındayken, günaha el sürmemek olduğunu öğrendim Gerçeği öğrendim bir gün Ve gerçeğin acı olduğunu Sonra dozunda acının, yemeğe olduğu dek hayata da “tat kattığını öğrendim Her canlının ölümü tadacağını, ama sadece bazılarının hayatı tadacağını öğrendim MEVLANA Duydum oysa kapıma gelmiş, tokmak olmadığı için kapıya vurmadan geri dönmüşsün Bilmez misin, yürek kapısının tokmağa ihtiyacı yoktur; o ancak içeriden açılır HzMevlana  

858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt