“Meşrutiyet kavramını araştırınız Osmanlı Devleti’nin I Meşrutiyeti ilan etmesiyle yonetim yapısında ne tur değişimler olduğunu tespit ediniz
Meşrutiyet, Meşruti monarşi veya Parlamenter Monarşi hukumdarın yetkilerinin anayasa ve halk oyuyla secilen meclis tarafından kısıtlandığı yonetim bicimi Meşrutiyet, bir hukumdarın başkanlığı altında parlamento yonetimine dayanan yonetim bicimidir
1 Meşrutiye’in Getirdiği Yenilikler
– Halk dolaylı da olsa ilk kez padişahın yanında yonetime katılma hakkı elde etti
– Osmanlı Devleti ilk kez anayasa ilan etti ve parlamenter sisteme gecti
– Kanunı Esasi Turk tarihinin ilk anayasasıdır
– Padişahın yetkileri meclisten daha ustun tutulmuş ve meclis danışma meclisi konumuna duşurulmuştur
Meşrutiyet, Meşruti monarşi veya Parlamenter Monarşi hukumdarın yetkilerinin anayasa ve halk oyuyla secilen meclis tarafından kısıtlandığı yonetim bicimi Meşrutiyet, bir hukumdarın başkanlığı altında parlamento yonetimine dayanan yonetim bicimidir
1 Meşrutiye’in Getirdiği Yenilikler
– Halk dolaylı da olsa ilk kez padişahın yanında yonetime katılma hakkı elde etti
– Osmanlı Devleti ilk kez anayasa ilan etti ve parlamenter sisteme gecti
– Kanunı Esasi Turk tarihinin ilk anayasasıdır
– Padişahın yetkileri meclisten daha ustun tutulmuş ve meclis danışma meclisi konumuna duşurulmuştur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.