Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meslek Liselerinin Sınavsız Geçiş Hakkı

Meslek Liselerinin Sınavsız Geçiş Hakkı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
ÖSYM Sınavsız Geçiş 2019
Meslek Liselerinin Sınavsız Geçiş Hakkı Kullanımı

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ortaöğretim mezunları da Sınavsız Geçiş için tercih yapabilirler Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adayların kendi alanları dışındaki meslek yüksekokulu ve açık öğretim programları ile tüm lisans programlarına yerleştirilmelerinde, bu adayların 2019ÖSYS puanları kullanılacaktır

Sınavsız Geçiş atama işlemleri aşağıdaki önceliklere göre merkezi sistemle yapılır;

1 Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir

2 Benzer yıl mezun olan adaylar aralarında öncelik okul türüne kadar Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ya da Anadolu Meslek Lisesi, Iş Lisesi, fazla eski yıllarda enstitü adı aşağı mezun olunan meslek lisesi sırasında verilir

3 Mezuniyet yılı ve mektep türü benzer olan adaylardan benzer METEB içinde olanlara öncelik verilir

4 Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi, METEB dışı bilgileri aynı olan adaylardan OBPsi yüksek olan adaylara öncelik verilir

5 Yukarıda sayılan bütün bilgileri benzer olan adaylardan doğum tarihi büyük (yaşı ufak) olana öncelik verilir

(pozitiftercih) *

Similar threads

OSYM Sınavsız Geciş 2019 Meslek Liselerinin Sınavsız Geciş Hakkı Kullanımı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) ortaoğretim mezunları da Sınavsız Geciş icin tercih yapabilirler Mesleki ve teknik ortaoğretim kurumlarından mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adayların kendi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Sınavsız geçiş hakkımı nasıl kullanabilirim SINAVSIZ GEÇİŞ NEDİR? 4702 sayılı Kanunun 2 maddesi ile değiştirilen 2547 sayılı Kanunun 45 maddesi, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı özelliğinde veya buna yakın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
375
Merhaba ben 1997 Ticaret Iş Lİsesi mezunuyum Bugüne değin hiç sınava girmedim Iş Liseleri için yatay geçiş varmış Ben bu haktan yararlanabiliyormuyum Tezgâhtar olursanız sevinirim 09032019 10:53 Cevap: Iş Liseleri İçin Sınavsız Geçiş Hakkı Bahsettiğiniz konu iş liselerine sınavsız geçiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
MYO'lara sınavsız geçiş için okul diplomanın kaç puan olması 4702 sayılı Kanun uyarınca mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacaklarınolanların istedikleri taktirde, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna en yakın programların uygulandığı, ilk kez kendi mesleki ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
ösym sınavsız geçiş 2019 ,2019 ösym sınavsız geçiş ,Sınavsız geçiş nedir, sınavsız geçiş şartları, kimler sınavsız geçiş hakkından yararlanabilir 4702 sayılı Kanun uyarınca mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacaklarınolanların istedikleri taktirde, bitirdikleri programın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt