
Meşhur Sivas Hingeli Patatesli Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4 su bardağı un (un denetimi koyun katı bir hamur olacak
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 10 tane büyüklü küçüklü patates size kalmış boyutu (püre haline gelecek)
- 1,5 çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,2 litreye yakın su
- 3 yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı tereyağı
Meşhur Sivas Hingeli Patatesli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye 10 tane büyük küçüklüğü size kalmış patates üç litreye yakın su ocakta kaynatalım. Sonra kaynayan ve yumuşayan patatesleri soyalım kabuklarını soyduğumuz bu patatesleri püre haline getirelim üzerine pul biber ve tuz atalım kenar koyalım.
- Hamurumuzu gerekli olan materyalleri alalım, yoğurma kabına denetim bir formda yoğuralım. Hamur katı olacak cıvık bir hamur olmazın siz denetim bir formda ayarlayın unu. Güzelce yoğurdumuz hamuru dinlenmeye bırakalım üzerimi bir örtü ile örtelim.
- Yoğurduğumuz hamur alalım yumaklayalım bezler halinde açalım, güzelce sonra bir tane bezeli alalım başkaları üzerini örtelim üşümesin hamurlar kurur sonra.
- Aldığımız bezeli yuvarlak bir çekimde açalım çok kalın olmasın ve açtığımız hamur eşit formda kare halde keselim.
- Kaynattığımız patates püresini alalım kestiğimiz hamurun kare kare olan yerine küçük modüller biçimde düzelim. Üçgen biçiminde katlayalım içleri patates olanları ve birebir biçimde öteki bezeleride birebir yapalım.
- Üçgen halde yaptığımız hingelleri üzerini örtelim bir örtü ile kurumasın. Sonra tencere iki litre yakın daha da fazla olur sıcak şu koyalım ve 3 yemek kaşığı tuz atalım ocağa alalım suyu güzelce kaynasın bu daha öncede de yaparsanız olur hamur işi bittikten sonrada olur.
- Hemen bir tavaya tereyağ koyalım ocakta erişin güzelce. Hingel alalım kaynayan suyun içine atalım hepsini hafif kaşık ile karıştıralım çok değil dağılabilir çok karıştırsak.
- Pişen hingelleri alalım ocaktan üzerine bir litre yakın soğuk su atalım çabucak süzgeç yardımı ile tenceredeki hingel süzelim. Süzdüğümüz hingel bir tepsi yada tabak da olur bölelim. Eriyen yağımızı üzerine dökelim. Afiyet olsun herkese.