Meşhur İsveç Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet yumurta
- 200 ml süt
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı köfte baharatı
- Tuz
- Baharatları kendi damak tadınıza uygun ayarlayabilirsiniz
- Sıvı yağ
- 10 gram tereyağ
- 200 ml krema
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 100 ml et suyu
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım demet yahut daha az Maydanoz
Meşhur İsveç Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı rendeleyip, kıyma ile karıştırın. Yumurta, 1 bardak süt, un, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp bir tepsiye dizerek derin dondurucuda 1 saat dondurun.
- Yağı ısıtın ve köfteleri kızartın.
- Ayrı bir tencerede tereyağını ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Nişastayı 1 bardak süt ile sulandırıp karışıma ekleyin ve 5 dk kaynatın. Krema, tuz, karabiber ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin.
- Sosu köftenin üzerine dökün, doğranmış kırmızı biber vs maydanozu üzerine serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun????.