
Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çok yeterli çekilmiş yer fıstığı (tuzsuz)
Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbet gerecini uygun bir kaba alıp karıştırarak şekerini eritelim. Bir kenarı alalım tencereye yağları alalım.
- Eriyince üzerine un ve irmiği ekleyip hoş bir renk alana kadar orta ateşte kavuralım. İstediğimiz renge ulaşmak üzereyken robottan geçirdiğimiz yer fıstığını ek edelim.
- Bir iki dakikada o halde kavurup ocağın altını büsbütün kısalım ve şerbetini azar azar ek edip bir yandan da karıştıralım.
- Şerbetini güzelce çekip toparlayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Helvamız hazır ben servis esnasında da üzerine çok az tahin gezdirip fıstık kırığı serptim sevdiğiniz biçimde hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun ????
????

Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı