Meşhur Edirne Yaprak Ciğer Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana ciğer
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Meşhur Edirne Yaprak Ciğer Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak ciğerimizi yıkayalım, ince zarını alalım( kolay doğrayabilmek için de buzlukta bir müddet bekletebiliriz ).
- Mümkün olduğunca ince olacak biçimde, yaprak yaprak doğrayalım ve tekrar yıkayalım.
- Suyunun büsbütün süzüldüğünden emin olunca un koyduğumuz derince bir kabın içine alalım ve karıştırarak her tarafın una bulanmasını sağlayalım.
- Artık tek tek birbirlerinden ayıralım güzelce una bulandıklarından emin olunca tekrar süzgece alarak fazla ununu eleyelim.
- Çok kızgın yağa 2 dakika atıp çabucak alalım, kurumasını istemediğiniz için çok bekletmeyelim ve sıcak sıcak çabucak servis tabağına alalım olmazsa olmazı kuru soğan salatası ile servis yapalım ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.