bilgisayarci
FD Üye

Meşhur Diyarbakır Güveç Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, pul biber, kırmızı toz biber
- 2 çay bardağı su
- Yarım kg et
- 150 gr kuyruk yağı (İsteğe bağlı. kuyruk yağı ayrı bir lezzet veriyor ancak arzu ederseniz tereyağı da kullanabilirsiniz)
- 2 büyük domates
- 4 orta boy patates
- 2 büyük patlıcan
- 4 orta boy havuç
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil çarliston biber
- 10 adet arpacık soğan
- 3-4 diş sarımsak
Meşhur Diyarbakır Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün sebzelerimizi yıkayıp temizleyip güveç için hazır hale getirelim.
- Ayrı bir yerde sosumuzu tüm malzemeleri karıştırarak hazır hale getirelim.
- Sırasıyla en alttan başlayarak; küçücük doğradığımız kuyruk yağı etler patatesler, soğan, havuç, patlıcan, domates, sarımsaklar ve en üst kısma sos olacak şekilde malzemelerimizi güveç tenceremizin içine koyalım.
- Toplamda 2 – 2. 5 saat arasında hazır hale geliyor. 2 saat tenceremizin kapağı kapalı olacak şekilde pişecek. Son yarım saat kapağı açık şekilde pişirmeye devam edeceğiz.
- Önceden ısıtılmış fırında 220 – 230 derecede pişirmek gerekiyor. Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var süre uzunluğu açısından.
- Sıcak servis yapın ve gerçek yemeğin tadına varın. Kesinlikle pişman olmayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun
Meşhur Diyarbakır Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı