
Meşhur Bafra Pidesi Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı tereyağı
Meşhur Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mayayı suya ekleyip birkaç dakika bekledikten sonra una ekleyin.
- Tuzu da ek edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.
- Hamuru nemli bir bezle örtüp en az 1 saat mayalandırın.
- Bu esnada soğanı yemeklik doğrayın.
- Kıymayı kavurun.
- Kavurduğunuz kıymaya, soğan, tuz ve karabiber ekleyin.
- Mayalanan hamuru dörde bölüp bezeleri dıştan içe yanlışsız katlayın.
- Tekrar unladığınız hamuru 45 dakika kadar daha mayalandırın.
- Hamuru merdaneyle ve elinizle ince uzun açın.
- Ortasına kıymalı harcı yayıp hamurun iki kenarını ortada birleştirin ve parmaklarınızla bastırarak birleştirin.
- Pideleri kenarlarından çekerek biraz daha uzatın ve pişirme kağıdı serili tepsiye alın.
- Fırını 230 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pideleri fırına verin.
- 20 dakika pişirdiğiniz pideleri fırından alır almaz üzerine tereyağı sürün.
- Dilerseniz pideyi kesip içine de tereyağı ek edebilirsiniz.