
Mersin Tantuni Tanımı İçin Materyaller
Ekmeği için;
- 1 kilo un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instat maya
- Aldığı kadar su
- 1 kilo süt danası eti
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık tereyağ
- Tuz, kırmızı pulbiber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 büyük uzunluk soğan
- Bir demet maydanoz
- 2 adet domates
Mersin Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle işe hamuru yapmakla başlıyoruz .
- Ilık su ,tuz ,mayayı yeterlice karıştırıp unu ekliyoruz .
- Hoş bir hamur yoğurup yarım saat mayalamaya bırakıyoruz .
- Başka yandan etimizi uygun bi tencereye alıp düzgünce suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Benim etim yumuşak bir etti sizin etiniz sertse üzerine biraz daha su döküp yumuşayana kadar pişirin .
- Pişen etimize sıvı yağını ve tereyağını ekleyin .
- Baharatlarını da atıp güzelce kavurun .
- Öteki yandan soğanlarımızı piyazlık doğruyoruz.
- Maydanozlarımızı da küçük küçük doğrayıp soğanlarımızla bi hoş harmanlıyoruz .
- Domateslerimizi de küp küp doğruyoruz .
- Yaptığımız lavaşları evvel tavada etin yağına batırıyoruz, sonra et soğanlı maydanoz ve domatesini koyup dürüm yapıyoruz .Sıcak servis ediyoruz????????.