
Mermelatlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 1, 5-2 su bardağı un
- Vişne/kayısı erik marmelatı (veyahut ne isterseniz)
Mermelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tüm materyalleri kabımıza alalım, aldığı kadar un ek ederek ele yapışmayan olağan bir kurabiye hamuru elde edelim .
- Sakın kabartma tozunu fazla katmayın kabarıp şekli bozulabilir.
- Yuvarlak şekiller verip, ortasını çukur yapalım.
- 170 derece önceden ısınmış fırında alt_üst ayarda beyaz kalacak şekilde 20 dk pişirelim.
- İsterseniz 160 derecede pişirin fırının ayarına göre değişebilir.
- Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra, marmelatlarımızı ek edip 150 derecede 5 dk daha marmelatları akmaması için fırınlayıp çıkaralım.
- Soğuduktan sonra erimiş çikolata sıkıyoruz çikolata sıkmadan da servis yapabilirsiniz.