Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mercimekli Ve Patatesli Haşhaşlı Börek

Mercimekli Ve Patatesli Haşhaşlı Börek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
mercimekli-ve-patatesli-hashasli-borek.jpg

Mercimekli Ve Patatesli Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 5-6 adet patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4-5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Mercimekli Ve Patatesli Haşhaşlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mercimek ve patateslerimizi haşlayalım. Ayrı bir tavaya yemeklik doğranmış 1 adet soğanı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım.
  2. Kavrulan soğanlarımızın üzerine, haşlayıp suyunu süzmüş olduğumuz mercimeği ilave edelim. Bir iki tür çevirip tuz, karabiber ilave edelim. Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  3. Diğer soğanımızı doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavada kavuralım. Üzerine haşlayıp rendelenmiş patateslerimizi ilave edelim kavuralım. Tuz ve kırmızı toz biber ilave edip soğumaya bırakalım.
  4. Ayrı bir karıştırma kabına; 4-5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi alalım ve 1 su bardağı sıvı yağ ile açalım.
  5. Yufkamızı tezgaha serelim. Üzerine haşhaş ezmeli karışımını fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürelim. Üçgen şeklinde keselim, iç harçlarını koyalım ve sigara böreği sarar gibi çok sıkı olmayacak şekilde saralım.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine haşhaş ezmeli karışımdan sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun ????
Mercimekli Ve Patatesli Haşhaşlı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt