Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimekli Tarhana Çorbası

Mercimekli Tarhana Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68
mercimekli-tarhana-corbasi.jpg

Mercimekli Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller

• 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 15 adet tarhana
  • Et suyu yahut bulyon
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Nane
  • Zeytinyağı

Mercimekli Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sabahtan tarhanamızı ıslıyoruz bir kapta 4-5 saat akabinde soğanımızı ve sarımsağımızı doğrayarak kazanımıza yağ koyup içerisine ekliyoruz düzgünce öldürene kadar kavuruyoruz.
  2. Akabinde içerisine yıkadığımız mercimeği ekliyoruz. Üzerine salçamızıda ekleyip, biraz kavuralım. Akabinde üzerine su çekip, mercimek açılıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. Üzerine tuz, karabiber, et suyunuda ekliyoruz ben bulyon kullandım başka bir kazanda tarhanamızı koyuyoruz, çatak yahut kaşık yardımı ile ezelim hafifçe. Pişmesi için mercimekler açılana kadar hafifçe farklı kazanda pişiriyoruz tarhanamızı.
  4. Akabinde mercimek olan kazana ek ediyoruz piştikten sonra üzerine su muhtaçlığı varsa ekliyoruz ve akabinde çorbamızı blendırdan çekiyoruz.
  5. Üzerine yağ ve nane ısıtıp döküyoruz çorbamız hazır şimdiden afiyet olsun çok lezzetli olmuştu????.
Mercimekli Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tarhana Çorbası Üretimi Tanımı İçin Gereçler 4 yemek kaşığı un tarhana (Tarhanayı kendimiz yapıyoruz her sene kendimize ait)4 su bardağı su1 kaşık tereyağDamak tadına nazaran tuz Tarhana Çorbası İmali Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tereyağımızı tenceremize koyup kısık ateşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler 5 çorba kaşığı tarhana3 ufak su bardağı su(üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su)/(tarhanayı bekletmek için)(bardak ölçüm 0.2 lt kadar)1,5 çorba kaşığı zeytinyağı1 diş sarımsak(çok ince doğranmış ya da rende)1 tatlı kaşığı domates salçası(tarhananın çeşidine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Tarhana Çorbası (Trakya) Tanımı İçin Gereçler 150 gram tarhana4 .5 su bardak su1 çorba kaşığı tereyağı Tarhana Çorbası (Trakya) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tarhanamızı bir bardak suda eritiyoruz. Tencerede tereyağını eritelim. Üzerine suda erittiğimiz tarhanamızı koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Miss Üzere Kokan Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller 3 yemek kaşığı tarhana (Kaç kişilik yapılacaksa+1 yemek kaşığı ekliyoruz benim ki 3 kişilik çorba 3 yemek kaşığı kattım)1 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça (Ben acı biber salçası kullandım domates salçasıda olur)1 tatlı kaşığı kuru naneSıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Hoş Tarhana Çorbası (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı mesken tarhanası1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ 1yemek kaşığı salça1-2 diş sarımsakTuzKuru nane1 çay kaşığı pulbiber2 su bardağı tavuk suyu2 su bardağı su Güzel Tarhana Çorbası (Mutlaka Deneyin) Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt