Mercimekli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 paket indesit maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 küçük kuru soğan
- 2 çay kaşığı nane
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Göz kararı tuz
- Yumurta sarısı ve göz kararı susamm
Mercimekli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık suyumuzu yoğurma kabına alalım.
- Mayayı ve şekeri ilave edip 2-3 dakika bekletelim.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı yumurtayı ek edelim yavaş yavaş unu ek edelim bu sırada tuzu da ek edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamlı hamur elde edelim.
- Yoğurma süreci biten hamuru ağzını kapatıp ılık ortamda yaklaşık bir saat mayalandıralım.
- Geçelim iç harcını hazırlamaya. Sıvı yağı tavaya alalım.
- Üzerine küp küp doğradığımız soğanları ek edip güzelce kavuralım.
- Daha sonra mercimek ve baharatları ek edelimm.
- 1 dakika daha kavurduktan sonra aygazın altını kapatıp kenara alalım.
- İç harcımız soğuk olsun mayası gelmiş hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Elimizle açtığımız hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı dolusu iç harcından koyup d formu verelim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim yaklaşık kapalı fırında 15 dakika dinlendirelim ve fırından çıkarıp fırını ısıtalım.
- Daha sonra 250 derece fırında denetimli pişirelim. Sıcak servis edelim.
Mercimekli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.