Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimekli Kabak Yemeği Tarifi

Hoş geldin! Tamer tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Mercimekli Kabak Yemeği Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Mercimekli Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

*5 tane taze kabak
*2 tane kuru soğan
*birkaç tane yeşil sivri biber
*3 tane taze domates(yoksa konserve olabilir)
*12 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 kaşık pul biber
*tuz
*1 su bardağı yeşil mercimek

kabakları kızartmak için


*yeteri kadar sıvı yağ

Mercimekli Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı Önce yeşil mercimeğimizi yıkayalım ve haşlanmak üzere bir tencereye alalım ocağın üzerine bırakalım ki pişsin Daha sonra kabaklarımızı yıkayıp kurulayıp yuvarlak olarak keselim, kızartma tenceremize yağımızı bırakalım ve kabaklarımızı bu arada kızartalım (kabakları çiğden de istenirse pişirebilirsiniz) Kabakları kızartma işlemi bitince bir kenara alalım ve bu arada yeteri kadar haşlanan mercimeğin fazla suyunu süzelim bir tencereye bir kuru soğanı diğer soğanın da yarısını ve yeşil biberimizi doğrayalım Az sıvı yağ bırakıp kavuralım domatesimizin iki tanesini küçük küçük doğrayıp içine atalım Beraberce kavuralım sonra bir yemek kaşığı salçamızı ve tuzumuzu pul biberimizi ilave edip üzerine haşladığımız mercimeğimizi ekleyip bir bardak kadar su bırakıp ocağın altını kapatalım Şimdi yemeği hazırlama aşamasına geldik, yayvan bir tencerenin altına kızarmış kabaktan bir miktar yayalım üzerine kavurduğumuz soğanlı mercimekten bırakıp yayalım Soyup hazırladığımız sarmısakları dilimleyip arasına bırakalım Tekrar kalan kabağın diğer yarısını mercimeğin üzerine döşeyip en son kalan mercimeği de kabağın üzerine de yayınca işlem tamam oluyor Ayırdığımız yarım soğanı yuvarlak kesip yemeğin üzerine bırakalım kenarlarına istenirse tekrar biber dizilir ve domatesle de süsleyip tenceremizin kenarlarındaki boşluklardan yemeğimize bir bardak daha su bırakıp pişmesi için ocağa alınır Kavrulmuş soğan ve mercimeğin tuzu yemeğe yeterli gelmezse biraz tuz serpebilirsiniz Altını kısın yavaş yavaş pişsin bu yemeği su koymadan geceden hazırlayıp ertesi günde pişirebilirsiniz Çünkü bozulmadan kalabilen harika bir lezzet oluyor
 
858,506Konular
982,850Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt