Mercimekli bulgurlu yaprak sarma nasıl yapılır
resimli bulgurlu mercimekli yaprak sarması yapılışı
bulgurlu mercimekli dolma tarifi
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma resimli tarif
imagesmercimeklibulgurluyapraksarmatarifiresimli5ad43e7416055
malzemeler
Yarım kg asma yaprağı (kucuklerinden)
İc Malzeme :
1,5 su bardağı yeşil mercimek; haşlanmış (yarı pişmiş), suyu suzulmuş
1 su bardağı ince (koftelik) bulgur, yıkanmış
3 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salcası
Yarım yemek kaşığı biber salcası
1 tatlı kaşığı kara biber
1 yemek kaşığı nane
810 dal maydanoz
1 cay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
Yaprakları iyice yıkayın
İc malzemeyi karıştırın
Yaprağın buyukluğune gore icten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi kucuk ve yuvarlak şekilde sarın
Hepsini, altına yaprak serilmiş tencereye koyun (zeytinyağlı gibi dizmeyip gelişiguzel koyun)
En son, uzerine 12 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın (ustte kalanlar kurumasın diye)
Yaprakların uzerine tabak kapatıp, 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salcayı uzerlerine dokun
Yaprakların hizasına gelecek kadar (yuze yuz) kaynamış su ekleyin Orta ateşte pişirin, sıcak servis yapın
resimli bulgurlu mercimekli yaprak sarması yapılışı
bulgurlu mercimekli dolma tarifi
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma resimli tarif
imagesmercimeklibulgurluyapraksarmatarifiresimli5ad43e7416055
malzemeler
Yarım kg asma yaprağı (kucuklerinden)
İc Malzeme :
1,5 su bardağı yeşil mercimek; haşlanmış (yarı pişmiş), suyu suzulmuş
1 su bardağı ince (koftelik) bulgur, yıkanmış
3 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salcası
Yarım yemek kaşığı biber salcası
1 tatlı kaşığı kara biber
1 yemek kaşığı nane
810 dal maydanoz
1 cay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
Yaprakları iyice yıkayın
İc malzemeyi karıştırın
Yaprağın buyukluğune gore icten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi kucuk ve yuvarlak şekilde sarın
Hepsini, altına yaprak serilmiş tencereye koyun (zeytinyağlı gibi dizmeyip gelişiguzel koyun)
En son, uzerine 12 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın (ustte kalanlar kurumasın diye)
Yaprakların uzerine tabak kapatıp, 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salcayı uzerlerine dokun
Yaprakların hizasına gelecek kadar (yuze yuz) kaynamış su ekleyin Orta ateşte pişirin, sıcak servis yapın